De bijna onbegrensde mogelijkheden van apparatuur worden pas optimaal benut als er een kundige en gemotiveerde bemanning achter zit. Het uitdragen van kennis aan leergierige studenten zien we als een dankbare aanvulling naast onze dagelijkse bezigheden. Daarom bieden we de volgende workshops aan:

Rondleiding

4 – 20 personen (2 uur) €200,-
 
Tijdens de groepsrondleiding door de studio wordt de geschiedenis van de studio belicht en de veranderingen in de muziekwereld besproken (van LP tot mp3). In de studioruimte zal door onze engineer uitleg worden gegeven over o.a. akoestiek,het assortiment microfoons en de mengtafel.

Workshop

4 – 20 personen (4 uur) €400,-

De workshop start met een groepsrondleiding door de studio waarbij de geschiedenis van de studio en de veranderingen in de muziekwereld worden belicht. Na een uitgebreide uitleg over akoestiek, microfoontechnieken en de mengtafel, wordt een mix van een grote hit, uitgebreid in onderdelen hoorbaar gemaakt. Hierbij worden de keuzes en genomen stappen tijdens het mixen op een interactieve manier besproken.

Groeps mixsessie

2 - 8 personen (8 uur) €600,-

Tijdens de groeps mixsessie, zal onze engineer uitgebreid uitleg geven over de mengtafel en randapparatuur met bijbehorende mixtips. Daarna zullen de cursisten zelfstandig een beroemde hit mixen gebruikmakend van alle aanwezige apparatuur. Na afloop van deze mix volgt een beoordeling met aanvulling van eventuele tips.

Masterclass mixen

1 - 2 personen (8 uur) €600,-

Tijdens de masterclass mixen, zal onze engineer uitgebreid uitleg geven over de mengtafel en randapparatuur met bijbehorende mixtips. Daarna zal de cursist naar eigen inzicht een bekende track mixen gebruikmakend van alle aanwezige apparatuur. Hierbij zal onze engineer een ondersteunende rol vervullen. Aan het eind van de sessie volgt een beoordeling en wordt de cursist eventueel bijgestaan met het finetunen van z'n mix.

Bijblijven en vooroplopen in het audiovak

Studio Arnold Mühren behoort al meer dan 35 jaar tot de meest toonaangevende muziekstudioʼs van Nederland. Bijblijven en voorlopen in het audiovak is niet alleen een kwestie van voortdurend investeren in de nieuwste techniek, maar ook werken met mensen die de hoogste eisen stellen. Perfecte apparatuur is een voorwaarde voor het leveren van kwaliteit, maar een garantie is het niet. De bijna onbegrensde mogelijkheden worden pas optimaal benut als er een kundige en gemotiveerde bemanning achter zit.